Translate

уторак, 18. септембар 2012.

Najbolje maske za lice




Pružite vašem licu dodatnu negu prirodnim maskama. Uz dragocene namirnice iz frižidera možete prirediti prave rituale za negu lica. Potrebno je samo malo truda i volje jer se maske za lice prave veoma lako. Probajte!

Maska od kakaoa – za hidrataciju kože

Ova maska je idealna za suvu kožu. Pomešajte pola šolje kakaoa u prahu, tri kašike mleka, tri kapike meda i dve kašike hranjljive kreme za lice. Čim se smesa sjedini, nanesite je na lice. Ostavite da deluje 10 – 15 minuta,  a zatim čvrsto pritisnite lice suvim peškirom i ostavite ga nekoliko minuta da bi upio višak masnoće sa lica. Masku isperite mlakom vodom.

Maska od badema i maslinovog ulja – za kožu bez akni

Pomešajte 5 mlevenih badema, 5 kašičica iseckanog peršuna i malo maslinovog ulja. Masku nanesite na lice i vrat (i eventualno na leđa). Ostavite da deluje desetak minuta, zatim isperite mlakom vodom. Ova maska je bogata vitaminima A i E, a blagotvorno deluje i nadraženu i suvu kožu.

Maska od kvasca i mleka – za zategnuto lice

Da bi vaše lice bilo zategnuto pomešajte polovinu pekarskog kvasca sa nekoliko kapi mleka. Ova maska pored toga što zateže, snabdeva kožu vitaminima B kompleksa.

Maska od grožđa – za podmlađivanje

Da bi vaša koža lica bila glatka i meka upotrebite masku koju ćete napraviti tako što ćete oljuštiti zrna grožđa, staviti ih u posudu i zgnjećiti viljuškom. Dobijenu smesu procedite kroz gazu. Kružnim pokretima nanesite na lice ono što je ostalo u gazi. Ova maska ćini kožu neznom i svežom i deluje na usporavanje starenja.

Нема коментара:

Постави коментар