Translate

уторак, 18. септембар 2012.

Prirodna nega je najbolja



Tretmani kod kozmetičara i frizera mogu da koštaju pravo bogatstvo. Maske za lice i kosu možete napraviti kod kuće i da pri tom i uštedite.

Maska za normalnu kožu

Izgnječite pola banane, dodajte kašiku meda i dve kašike pavlake. Sastojke dobro izmiksujte, zatim smesu nanesite na lice. Ostavite da deluje petnaestak minuta pa isperite toplom vodom. Masku možete stavljati svakodnevno.

Maska za masnu kožu

Ukoliko imate masnu kožu i proširene pore, maska od paradajza je idealna za vas. Oljuštite i ispasirajte paradajz. Dodajte kašičicu glicerina i držite masku desetak minuta.

Maska za suvu kožu

Napravite masku sa suvu kožu od sledećih sastojaka: pomešajte kašičicu meda, kašičicu bademovog ulja, kašičicu zgnječene banane, pola kašičice žumanceta i isto toliko pavlake. Ovu smesu nanesite na lice i ostavite da deluje nekoliko minuta. Isperite lice toplom vodom.

Hranljiva maska za lice

Napravite masku za lice koja čisti pore i hrani kožu lica i vrata. Pola pakovanja svežeg kvasca pomešajte sa malo tople vode. Smesa treba da bude gusta i tečna. Dodajte kašičicu pavlake.

Maska za sjajnu kosu

Masku za kosu možete napraviti od namirnica koje svakodnevno koristite. Umutite dva žumanca i dodajte pet kašika maslinovog ulja. Masku nanesite na suvu kosu, rasporedite je po glavi i držite dvadeset minuta. Kosu isperite toplom vodom.

Pakovanje protiv peruti

Ukoliko imate perut, lako možete da je eliminišete uz pomoć pakovanja za kosu. Pomešajte kašiku limunovog soka sa tri kašike sirćeta. Dodajte dva jajeta, pa smesu rasporedite po glavi. Ostavite da deluje petnaestak minuta i operite kosu šamponom.

Maska za dekolte

Grudi su veoma bitne za vaš izgled. Predlažemo vam da sami napravite masku za dekolte od trešanja. Za ovu masku potrebno je 15 trešanja i jedna kašika bademovog ulja. Prokuvajte trešnje u vodi i ostavite ih da se ohlade. Zgnječite ih viljuškom i dodajte bademovo ulje. Ostavite masku da deluje 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Нема коментара:

Постави коментар