Translate

петак, 14. септембар 2012.

Sveže voće za belje zube


Ako želite zdrave i bele zube, jedite ove namirnice, koje ne samo što su ukusne, već su i zdrave i garantuju blistavi osmeh. 

Jagode. Već godinama važe za namirnice koje su veoma zdrave za zube, jer sadrže voćnu kiselinu koja čini zube beljim i sjajnijim, a sprečava i nastanak mrlja uzrokovanih hranom i napicima.

Jabuke. Imaju čvrstu strukturu koja deluje kao prirodna četkica za zube. Dok žvačete jabuku komadići se zavlače između zuba i desni, a u vašoj usnoj duplji stvara se pljuvačka koja čisti zube i desni od bakterija, neutrališe kiseline i na taj način čuva zube od karijesa.

Banane. Pokušajte da izbijelite zube korom od banane tako što ćete unutrašnjim delom masirati zube i desni najmanje dva minuta, a nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo ćete primetiti kako su vaši zubi blistavi.

Narandža i ananas. Kiselina iz narandže i ananasa sadrži enzime koji ubijaju bakterije, između ostalih i one zaslužne za loš zadah. Ovo voće takođe povećava izlučivanje pljuvačke koja ispira hranu koja ostavlja mrlje na zubima, poput kafe, soka i crvenog vina.

Нема коментара:

Постави коментар