Translate

четвртак, 13. септембар 2012.

Maske

Maska za brzo osveženje

Pomešajte kašičicu meda, limunovog soka i mleka u prahu u glatku pastu. Nanesite je na lice i držite oko 15 minuta. Potom preko ove maske namažite sneg od belanaca i držite još 15 minuta. Masku operite mlakom vodom i nanesite odgovarajuću kremu.
...........................................................
Maska za opuštenu kožu

Zobne pahuljice sameljite i stavite ih u malo veću teglu. Potom sameljite 5 limunova i prelijte sa 2 dl domaće lozove rakije, zatim ovu smesu sipajte u flašu i dobro zatvorite da odstoji 10 dana na toplom. Posle toga dobro izmiksajte limun i dodajte još dva decilitra prokuvane vode i dve kašike meda, i opet dobro zatvorite flašu.
Od zobenog brašna i limunovog losiona napravite masku. Nanesite je na lice, vrat i ruke, i držite oko pola sata. Zatim isperite masku i stavite kremu. Ovo ponovite u seriji 12 puta, dva do tri puta nedeljno. Ukoliko ste u zrelijoj dobi poželjno je da duplirate broj tretmana.
...........................................................

Piling za laktove i pete

U poluisceđene polutke od limuna stavite kašičicu krupnog kristal šećera i kružite po laktovima i petama, kako biste uklonili mrtve ćelije sa površine. Ovakav piling laktova radite bar jednom nedeljno. Posle svakog tretmana utrljajte hranljivu kremu.
.............................................
Maska za suvu kožu

Napravite majonez od žumanceta i kašičice maslinovog ulja, pa dodajte kašičicu limunovog soka i meda. Masku namažite na kožu i držite je oko pola sata. Potom utrljavajte masku kružnim pokretima desetak minuta, dok ne osetite toplotu na koži. Zatim lice operite mlakom vodom i stavite hidrantnu, ili hranljivu kremu. Ovu masku možete, takođe, raditi u seriji ili naizmenično sa maskom za opuštenu kožu.
................................................
Maska za masnu kožu

Sok od pola limuna i pola pomorandže umutite sa plavom glinom, i mešajte plastičnom kašikom dok ne dobijete glatku smesu. Odmah je nanesite na kožu, a da se maska ne bi odmah stegla i kako bi delovanje bilo bolje, preko stavite foliju. Posle 20 minuta skinite foliju i sačekajte da se maska stegne. Kada prođe pola sata operite lice prvo mlakom, pa hladnom vodom. Kremu stavite samo ukoliko osetite da vam se koža zateže, ili vidite da se peruta. 

Нема коментара:

Постави коментар