Translate

четвртак, 13. септембар 2012.

LOSIONI

LOSIONI

Za masnu kožu

U šolji pomešajte jednu kašiku kamilice, majčine dušice, bosiljka i nane, pa prelijte sa 100 g kipuće vode i dobro poklopite da ne isparavaju eterska ulja. Kada se čaj ohladi procedite ga i sipajte u flašicu. Dobro operite dva limuna, iseckajte na komadiće i stavite ga u vodu da provri, potom ga ocedite i pomešajte sa čajem. Losionu još dodajte 50 g lozove rakije i sve dobro promućkajte. Ovim losionom čistite kožu nekoliko puta dnevno, kada god osetite potrebu.
....................................................
Za kožu sa proširenim porama

Ovaj tip kože je uglavnom mastan i sija, a limunov sok može pomoći da se ovaj problem ukloni. Kada vam je koža čista istrljajte je tuferom gaze namočenom prvo u vodu, a potom u isceđen limunov sok. Gruba struktura gaze ulazi dublje u pore i zato bolje čisti kožu.
......................................................
Za uklanjanje peruti u kosi
Uveče pred spavanje umasirajte mlako maslinovo ulje u koren kose, posebno na temenu gde se obično pojavljuje seboreja koja izaziva perutanje. Potom stavite kapu za tuširanje ili umotajte kosu u peškir i držite celu noć. Ujutro, oko sat vremena pre pranja kose, umasirajte u teme sok od jednog limuna i opet upakujte. Ovo možete ponavljati nekoliko puta, ali samo jednom nedeljno, sve dok se koža ne izleči. Ovaj tretman, osim što pomaže da se ukloni perut, podstiče i rast kose i daje joj zdraviji izgled.

Нема коментара:

Постави коментар